loading...

انجمن بلوچستان

شهرستان ها

آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
سوغات رشت چیست 3 2269 hoseinn
راهنمای استفاده از تشک بادی برای درمان دیسک کمر 1 769 hoseinn
لینک سازی داخلی و خارجی 1 785 shabgard
انواع سوختگی ها و چگونگی کمک به مصدوم 4 1801 nik952148
آشنایی و راهنمای خرید مواد افزودنی بتن 2 865 shahabiyan
هتل 5 ستاره پر آکوم دسرت پالم دبی 7 1907 nik952148
اشتغال صفر در سیستان و بلوچستان و رنج کارگران مهاجر بلوچ 4 1671 nik952148
مشاهده «شاه روباه» در سیستان و بلوچستان 6 2479 nik952148
انجام حرکت های کششی همراه با تردمیل 1 982 armen88
خاش کجاست ؟ معرفی شهرستان خاش در نقشه 1 1031 armen88
هدف های بی نظیر سئو 1 1019 kian2137
گاو صندوق 1 1075 masoome
دانلود تلگرام طلایی برای کامپیوتر با لینک مستقیم 0 763 amir
نمایندگان استان حادثه تروریستی محور خاش – زاهدان را محکوم کردند 0 822 amir
دفن بهداشتی ۳ شتر مشکوک به بیماری هاری در خاش 0 810 amir
ایجاد توسعه و تحول در مبادلات اقتصادی با رسمی شدن بازارچه مرزی کوهک 0 815 amir
جزئیات شروع طرح جدید پیش فروش محصولات ایران خودرو 0 750 amir
شرایط استفاده مشمولان غایب از امتیاز ایثارگری والدین برای کسر خدمت 0 796 amir
برگزاری دوره بازآموزی طرح ملی امداد و نجات نوروزی جمعیت هلال احمر استان 0 824 amir
سرخط اخبار روز رسانه های کشور - دوشنبه 29 بهمن 97 0 778 amir

اعتراضی که سال ها بدون پاسخ مانده است – پیشنهادی به مسئولین برای پایان دادن به دعوای بین اهالی سه شهرستان

Screenshot_۲۰۱۵-۱۲-۲۶-۰۲-۵۹-۰۵_۲۰۱۵۱۲۲۶۰۳۲۸۳۷۰۱۴
قرار گرفتن کوه بیرک در سه شهرستان

مجله فرهنگی و اجتماعی بیرک – بیرک نامی آشنا و معروف در استان سیستان و بلوچستان در سه شهرستان خاش، مهرستان و سیب و سوران میباشد. رشته کوه بیرک با طول تقریبی ۱۲۰ کیلومتر از شرق دشت پیگل شهرستان خاش تا شهر مهرستان در خط شمال غرب به جنوب شرقی امتداد داشته و به طور مشترک در سه شهرستان قرار دارد.
بلندترین نقطه کوه با ارتفاع ۲۷۶۰ متر ارتفاع (قله مکی روستای سپتک واقع در بخش ایرندگان) پس از تفتان و بزمان سومین ارتفاع استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود.
شرایط ارتفاعی کوه پایه های بیرک و نوع شکل گیری دره ها سه منطقه مجزا با سه آبریز ایجاد کرده است که این آبریز ها را میتوان مرز بندی بین این سه شهرستان نامید.
از آنجایی که این رشته کوه دارای شرایط خارق‌العاده ی زیست محیطی و یک زیست‌بوم خاصی است و همچنین جدای از طبیعت بکر با دارا بودن معادن فراوان، تحت حفاظت قرار گرفته و جزو مناطق چهارگانه حفاظت شده جنگلی استان می باشد.
از طرفی میتوان گفت تمامی رود های ایرندگان ،مهرستان و سیب و سوران از این رشته کوه سرچشمه میگیرند.
با توجه به موقعیت جغرافیایی این رشته کوه و تقسیمات کشوری نمیتوان آن را در انحصار و تحت مالکیت یک شهرستان نامید!
اما متاسفانه به علت برخی عوامل این رشته کوه خاص یک شهرستان شناخته میشود.
همین امر موجب شکل گیری دعوایی چند ساله میان اهالی سه شهرستان شده و نارضایتی های فراوانی را به همراه داشته است.
بی توجهی ادارات حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی سراوان و خاش در طولانی شدن و بی پاسخ ماندن اعتراضات مردمی بی تاثیر نبوده و حتی شدت بخشیده و میتوان گفت جزو عامل اصلی است.
برای مثال چند ماه پیش موسی دهقان نژاد رییس حفاظت محیط زیست شهرستان سراوان و منطقه حفاظت شده بیرک در مصاحبه ای غار های رشته کوه بیرک محدوده ایرندگان را با نام سراوان معرفی نموده که موج عظیمی از اعتراضات اهالی بخش ایرندگان را به همراه داشت.
چندی پیش نیز در برنامه زنده تلویزیونی شب های کویر شبکه ی هامون این اظهارات توسط دهقان نژاد تکرار شد و موج دیگری از اعتراضات را به وجود آورد .
علیرغم مکاتبات و مطالبات فراوان این موضوع همچنان بدون پاسخ مانده است و مردم همچنان از این امر رضایتی ندارند .
به همین منظور به مسئولین ذیربط اعم از فرمانداران محترم سه شهرستان و مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان و استاندار عزیز و مردمی، جهت پایان دادن به این نارضایتی و توجه به خواسته های مردمی پیشنهاد میشود با پیگیری هایشان مدیریت منطقه حفاظت شده را از شهرستان بی طرف سراوان سلب و طبق تقسیمات کشوری به هر سه شهرستان واگذار گردد و با توجه به حوزه های آبریز هر شهرستان طبق تقسیمات سیاسی،عادلانه اقدام به تقسیم منطقه حفاظت شده کرده ،و طبق تقسیم بندی که به وضوح مشخص می باشد به نام های کوه بیرک محدوده خاش، سیب و سوران و مهرستان معرفی نمایید و نسبت شناسایی و ثبت تمامی داشته های هر منطقه با نام خود آن منطقه اقدام کنید تا هیچ حقی ضایع نگردد .
امید است با پوشاندن جامه ی عمل به این پیشنهاد رضایت مردم سه شهرستان را به دست آورده و دعوای چندین ساله اهالی سه شهرستان پایان یابد.

مديريت بازدید : 1182 یکشنبه 27 دي 1394 زمان : 14:10 نظرات (0)

چهارشنبه مورخ 93/9/ جلسه ي تحت عنوان توسعه ي استان سيستان وبلوچستان درتالار فردوسي دانشگاه سيستان وبلوچستان باحضور جمع كثيري از دانشجويان واساتيد دانشگاه برگزار شد.درابتدا جلسه بامحوريت خود درحال اجرا بود اما متاسفانه دانشجويان اصولگراي دانشگاه كه ازحضور استاندار درميان دانشجويان خوشحال نبودند وسعي دربرهم زدن جو جلسه داشتند باانتشار برگه ي در بين دانشجويان خواستار طرح سوالاتي از سوي دانشجويان از آقاي هاشمي شدند تاايشان رازير سوال ببرند.در ادامه يكي از دانشجويان اصلاح طلاب پاي تريبون رفته وباطرح چند سوال والبته افشاگري درمورد برگه ي پخش شده جلسه رابيش از بيش به سمت سياست كشاند هرچند استاندار نهايت تلاش خود راكردند تااز ورود به بحث هاي سياسي جلوگيري كنند امامگر دانشجويان ميگذاشتند!!!!!!متاسفانه در پايان نيز متوجه نشديم استانداري جه طرح هايي رابراي توسعه ي استان در نظر گرفته است.

درپايان برخود لازم ميدانم سوال بسيار مضحكانه ي يكي از دانشجويان اصولگرا راكه باعث خود بنده شد راعنوان كنم كه از استاندار سوال كرد كه شما چه برنامه ي براي 9دي در نظر گرفته ايد؟؟ سوالي كه به نظر من هيچ ارتباطي بامحور اصلي جلسه نداشت,شايدهم دانشجوي محترم جلسه راباجلسه ي ديگري اشتباه گرفته بود,

من كه حيران مانده ام شمارانميدانم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

moradi بازدید : 857 شنبه 29 آذر 1393 زمان : 22:26 نظرات (0)
تمساح های ایرانی بر خلاف سایر هم نوعان خشن و ترسناک خود، بسیار آرام هستند و کمتر گزارش شده که به انسان و محیط زندگی آن حمله کنند. آنها از فاصله ۵۰۰ متری صدا را از پشت سر خود می شنوند و به سرعت در آب پنهان می شوند.
در بلوچستان یا مکران گاندوها برای مردم مقدس هستند. هم ارزش با آب. برای همین است که آنها اگر هم رودخانه خشک شود و از گشنگی و گرما به خانه های مردم روستا وارد شوند؛
به ادامه مطلب بروید
مديريت بازدید : 819 شنبه 26 مهر 1393 زمان : 13:14 نظرات (0)
اطلاعات کاربری
کدهای اختصاصی
google-site-verification=uc3-PMy3G-cbPEMKMFbbynUv2-o5co1TCKUsTPBXYqg