واگذار شدن یک مدرسه روستایی به بخش خصوصی برای درآمدزایی در بخش تَلنگ از توابع شهرستان قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان باعث شده است کلاس های درس دانش آموزان در اصطبل حیوانات یا زیر سایه درختان تشکیل شود.
بخشدار تلنگ در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: این فضای آموزشی که از آن به عنوان مدرسه راهنمایی دخترانه استفاده می شده است از اردیبهشت سال ۱۳۹۱ به یک شرکت ساختمانی و تاسیساتی اجاره داده شد که در نتیجه شماری از دانش آموزان روستای کوچو ترک تحصیل کرده و یا در مکانهای غیر استاندارد از جمله اصطبل و یا زیر سایه درخت تحصیل می کنند.
وی ابراز داشت: روستای کوچو دارای دو مدرسه است که در یکی از آنها به نام شهید دهمرده ۴۳ دانش آموز دختر و پسر همزمان تحصیل می کنند.
وی با بیان اینکه سه هزار و ۲۳۰ دانش آموز بخش تلنگ در فضاهای آموزشی غیراستاندارد مشغول تحصیل هستند، گفت: از مجموع ۵۷ مدرسه منطقه ۳۰ مورد فاقد برق و ۴۳ مدرسه فاقد آب آشامیدنی است.
وی افزود: همچنین از مجموع این ۵۷ مدرسه دست کم ۴۰ مورد فاقد ساختمان استاندارد است بطوریکه اغلب آنها خشت و گلی و یا کپری هستند در نتیجه برخی کلاسها در اصطبل حیوانات یا زیر سایه درختان تشکیل می شود.
بخشدار تلنگ خاطرنشان کرد: پیگیریهای مردم و مسوولان محلی کارساز نبوده است و اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان توجهی به کمبودهای آموزشی منطقه و مشکل اهالی ندارد.
شاهوزهی اظهار داشت: در حالیکه آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان بحث مدارس هوشمند را مطرح می کند، استفاده از حداقل تجهیزات آموزشی برای دانش آموزان تلنگ به آرزو و رویای دست نیافتنی تبدیل شده است.
عبدالمجید هوت رییس شورای اسلامی روستای کوچو نیز به ایرنا گفت: تاکنون مکاتبات زیادی با آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان برای حل مشکل فضای آموزشی انجام داده ایم اما پاسخ یا ترتیب اثری داده نشده است.
وی مدارک و قبوضی را در اختیار خبرنگار ایرنا قرار داد که بر اساس آن شرکت خصوصی مربوطه اجاره بهای مدرسه روستا را به آموزش و پرورش پرداخت می کند.
وی تصریح کرد: مدرسه ای که به بخش خصوصی اجاره داده شده است به دلیل استفاده نامناسب و دپوی وسایلی همچون بشکه سوخت، لوله، چوب و نظایر آن دچار آسیب و شکستگی دیوار، پنجره و شیشه ها شده است.
علیرضا نخعی مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با ابراز بی اطلاعی از این موضوع قول بررسی و رسیدگی داد.
شهرستان قصرقند به فاصله ۶۰۰ کیلومتری جنوب زاهدان در حوزه آبریز رود کاجو قطب کشاورزی است و با وجود جاذبه های گردشگری کمتر معرفی و شناخته شده است.
بخش تلنگ با مرکز شهرستان قصرقند ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.